fbpx

ISO/IEC 27001:2013 – Sustav upravljanja informacijskom sigurnošću

ISO/IEC 27001:2013 je međunarodni standard za tvrtke koje žele kontinuirano ostvariti svoje ciljeve što podrazumijeva upravljanje informacijskom sigurnošću.

Ovaj standard precizira zahtjeve za uspostavu, provedbu, održavanje i kontinuirano unaprjeđivanje sustava upravljanja informacijskom sigurnošću u kontekstu tvrtke. Standardom zahtijevana procjena rizika informacijskom sigurnošću i postupanje s tim rizicima (takozvani „tretman“ rizika) putem kontrole informacijske sigurnosti predstavljaju osnovi koji osigurava povjerljivost, dostupnost i integritet relevantnih informacija i ostvarivanje željenih sigurnosnih ciljeva.

ISO/IEC 27001:2013 je okvir za primjenu politika, postupaka i mjera (podrazumijeva fizičke, pravne i tehničke sigurnosne kontrole navedene u Aneksu A standarda i/ili drugim registrima ili kreiranim aktima unutar same tvrtke) u procesima upravljanja informacijskim rizicima tvrtke.

Stjecanjem certifikata usuglašavanja s primjenjivim zahtjevima ISO/IEC 27001:2013 standarda mogu se ostvariti brojne prednosti, od toga su sljedeće:

ISO 27001
  • Rast povjerenja kupaca, zajednice, zaposlenih i međunarodnih suradnik koji zahtijevaju efektivan pristup u odnosu na upravljanje sigurnošću informacijama.
  • Omogućava lakši pristup na natječajima u kojima se zahtjeva certifikacijski sustav upravljanja informacijskom sigurnošću.
  • Jasno komuniciranje tvrtke s javnošću o svojoj predanosti sigurnošću informacijama i poduzimanju napora da se eventualni neželjeni sigurnosni incidenti, ukoliko se dogode, poduzimaju kroz sve potrebne aktivnosti, i kako bi se u vezi toga, i njihov efekt minimalizirao.
  • Međunarodno priznati certifikat stvara brend i jača reputaciju tvrtke.
  • Jasna opredijeljenost za sustavno upravljanje sigurnošću informacijama je prednost u odnosu na tržišnu konkurenciju koja o tim pitanjima ne brine, što korisnici usluga i proizvoda tvrtke, i njeni poslovni partneri te suradnici mogu lako spoznati.
  • Optimizacija, postizanje i demonstriranje performansi sigurnošću informacijama, snižavanje troškova kroz efikasnije korištenje resursa.
  • Uspostava rješenja za sprečavanje potencijalnih sigurnosnih incidenata koji mogu dovesti do sankcioniranja tvrtke, naročito po pitanju narušavanja povjerljivosti, integriteta i/ili dostupnosti informacija, i pravovremena i efektivna reakcija u slučaju nastanka događaja.
  • Izgradnja povjerenja o primjeni i poštivanju važećih zakona i propisa u oblasti upravljanja sigurnošću informacijama.
  • Jačanje izvozne snage na tržišta koja zahtijevaju međunarodno prepoznati certifikat i postavljanje osnova dugoročne održivosti tvrtke.

Na raspolaganju smo za sve Vaše upite.

Certifikacija od povjerenja SCC KAB IAAC APAC IAF Intercert markice

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) sa ciljem poboljšanja korisničkog iskustva i analize prometa. Ukoliko nastavite koristiti našu web stranicu i suglasni ste sa korištenjem naših kolačića (cookies), molim vas da kliknete na opciju Slažem se.