fbpx

ISO 37001:2016 – Sustav upravljanja antikorupcijom

ISO 37001:2016 je međunarodni standard koji se primjenjuje za uspostavu i implementaciju sustava upravljanja antikorupcijom, što je i predmet njegove certifikacije, ali se uslijed obuhvata potreba sustavnog pristupa može koristiti i kao osnova za postizanje širih, antikorupcijskih ciljeva.

Ovim standardom su definirani zahtjevi i uređene smjernice u vezi efektivnog sustava upravljanja, koji je osmišljen s ciljem da tvrtki/organizaciji/tijelu pomogne u sprečavanju, otkrivanju i reagiranju na korupciju (u skladu s primjenjivim domaćim i međunarodnim zakonima i propisima i dobrovoljnim politikama i internim odlukama).

Stjecanjem certifikata usuglašavanja s primjenjivim zahtjevima ISO 37001:2016 standarda mogu se ostvariti brojne prednosti, od toga su sljedeće:

ISO 37001
  • Rast povjerenja kupaca, zajednice, zaposlenih, domaćih i međunarodnih tijela.
  • Omogućava lakši pristup na natječajima u kojima se zahtjeva certifikacijski sustav upravljanja antikorupcijom.
  • Jasno komuniciranje tvrtke/organizacije/tijela s javnošću o svojoj predanosti u borbi protiv korupcije, poduzimanje napora ukoliko se korupcija pojavi (bez obzira na oblik korupcije), efekt snižavanja na minimum.
  • Međunarodno priznati certifikat stvara brend i jača reputaciju tvrtke.
  • Jasna opredijeljenost za borbu protiv korupcije je prednost u odnosu na tržišnu konkurenciju koja o tim pitanjima ne brine, što korisnici usluga i proizvoda, i njeni poslovni partneri te suradnici mogu lako spoznati.
  • Snižavanje troškova kroz efikasnije korištenje resursa i smanjenje ugovornih, reputacijskih i drugih rizika u vezi korupcije.
  • Uspostava rješenja za sprečavanje potencijalnih incidenata koji mogu dovesti do sankcioniranja tvrtke/organizacije/tijela, i pravovremena i efektivna reakcija u slučaju nastanka događaja.
  • Izgradnja povjerenja o primjeni i poštivanju važećih zakona i propisa u oblasti transparentnosti.
  • Jačanje izvozne snage na tržišta koja zahtijevaju međunarodno prepoznati certifikat.

Na raspolaganju smo za sve Vaše upite.

Certifikacija od povjerenja SCC KAB IAAC APAC IAF Intercert markice

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) sa ciljem poboljšanja korisničkog iskustva i analize prometa. Ukoliko nastavite koristiti našu web stranicu i suglasni ste sa korištenjem naših kolačića (cookies), molim vas da kliknete na opciju Slažem se.