fbpx

ISO 9001:2015 – Sustavi upravljanja kvalitetom

ISO 9001:2015 je međunarodni standard za tvrtke koje su dugoročno fokusirane na svoje korisnike, koje žele usavršiti svoje poslovne procese i poboljšati ukupne performanse unutar tvrtke putem sustavnog pristupa upravljanja kvalitetom.

U današnjem, izuzetno konkurentnom svijetu, pouzdana kvaliteta i predanost zadovoljstvu kupaca su jedan od najkritičnijih kriterija za odabir proizvoda i usluga. U tom svjetlu, ISO 9001 certifikat je jedan od najboljih načina da se kupcima ali i dobavljačima, suradnicima i cjelokupnoj javnosti, prezentiraju napori tvrtke koja svoje procesne aktivnosti usklađuje s potrebama svojih kupaca i ostalih zainteresiranih strana, i u kontinuitetu pruža proizvode i usluge koji su usklađeni sa primjenjivim specifikacijama.

Standard ISO 9001: 2015 osigurava pristup koji se zasniva na riziku poslovnih procesa, pomaže u određivanju faktora u sustavu upravljanja kvalitetom kroz preventivne mjere, uočava rizike i potencijalne mogućnosti.

Stjecanjem certifikata usuglašavanja s primjenjivim zahtjevima ISO 9001:2015 standarda mogu se ostvariti brojne prednosti, od toga su sljedeće:

ISO 9001
  • Certifikacija sustava upravljanja kvalitetom prema standardu ISO 9001:2015, povećat će zadovoljstvo kupaca i stvoriti povjerenje između poslovnih suradnika, zainteresiranih strana i zaposlenika unutar tvrtke, i ujedno potvrditi sposobnost dosljedne isporuke proizvodima ili uslugama.
  • Međunarodno priznati certifikat stvara brend i jača reputaciju tvrtke.
  • Omogućava lakši pristup na natječajima u kojima se zahtjeva certifikacijski sustav upravljanja kvalitetom.
  • ISO 9001:2015 osigurava bolje razumijevanje poslovnih procesa unutar tvrtke i zahtjeva efektivnu posvećenost višeg menadžmenta i jasnu definiciju odgovornosti i ovlaštenja, čime se stvara poslovna klima za stalno unapređenje proizvoda i usluga, interne i eksterne komunikacije, efikasnosti upotrebe resursa, rasta zadovoljstva klijenata, te se sprječavaju ili snižavaju troškovi koji bi se u suprotnom javili uslijed stvaranja nekvalitetnih izlaznih elemenata.
  • Jasna opredijeljenost i fokus na kvalitetu stvara prednost nad poslovnim konkurentima koji o tim pitanjima ne brinu, što korisnici usluga i proizvoda tvrtke, i poslovni suradnici, mogu lako spoznati.
  • Uspostava rješenja za sprječavanje potencijalnih reklamacija, i pravovremena i efektivna reakcija u slučaju nastanka događaja.
  • Izgradnja povjerenja o primjeni i poštivanju važećih zakona i propisa u oblasti poslovanja.
  • Jačanje izvozne snage na tržišta koja zahtijevaju međunarodno prepoznati certifikat. 

Na raspolaganju smo za sve Vaše upite.

Certifikacija od povjerenja SCC KAB IAAC APAC IAF Intercert markice

Ova web stranica koristi kolačiće (cookies) sa ciljem poboljšanja korisničkog iskustva i analize prometa. Ukoliko nastavite koristiti našu web stranicu i suglasni ste sa korištenjem naših kolačića (cookies), molim vas da kliknete na opciju Slažem se.